Nieuwste hoortoestel zet hoorwereld in beweging!

Xperience platform van Signia introduceert akoestische bewegingssensoren

Signia lichtte ons in avant première al een tipje van de sluier op over hun nieuwe Xperience platform. Deze hoortoestellen, zowel oplaadbaar als met batterijen, zijn nu ook verkrijgbaar in België. Wat maakt dat deze hoortoestellen de hoorwereld in beweging zetten?

Vorige generaties hoortoestellen bevatten al akoestische sensoren, dat is niets nieuws. Deze sensoren herkennen de geluiden uit uw omgeving en gaan de versterking van uw hoorapparaatjes hier volautomatisch op aanpassen. Zonder dat u het beseft schakelen ze tussen een handvol voorgeprogrammeerde situaties. Wanneer u bijvoorbeeld naar muziek luistert zal deze weinig bewerkt worden om zo natuurlijk mogen te klinken. Echter, tijdens een familiefeest zal het achtergrondlawaai automatisch verminderd worden en de versterking verscherpen zodat u het gesprek makkelijker kan volgen.

De X-technologie is vernieuwend omdat hij naast akoestische sensoren ook gebruik maakt van bewegingssensoren. Zo passen de hoortoestellen zich niet enkel aan de geluiden aan maar dus ook aan uw bewegingen. Op die manier kunnen ze meer dan 100 verschillende situaties herkennen. Vervolgens wordt de versterking hier automatisch op aanpast zodat geluiden op die manier bewerkt worden zodat ze het best aan uw behoeften voldoen. Zo sluit de werking van deze hoortoestellen nog beter aan op de manier waarop onze hersenen geluid verwerken.

Hierbij een herkenbaar voorbeeld: U zit in een druk restaurant aan tafel, dan wil u graag de gesprekspartner aan de overzijde van de tafel kunnen verstaan.
De akoestische sensoren herkennen het gesprek en het lawaai, de bewegingssensoren merken dat u stilzit.
Conclusie: de apparaatjes zullen zich focussen op uw gesprekspartner en andere geluiden rondom onderdrukken.

U bent klaar met eten en staat op van tafel om vervolgens door het restaurant te lopen.
De akoestische sensoren pikken nog steeds hetzelfde lawaai op. Dat blijft onveranderd maar de bewegingssensoren geven aan dat u aan het stappen bent.
Conclusie: in dezelfde omgeving beslissen de hoortoestellen om de natuurlijke geluidsomgeving door te geven. Zo bent u betrokken bij de reële situatie en kan u zelf bepalen welke geluiden voor u het belangrijkst zijn. Het zou zomaar kunnen dat de ober met enkele borden achter u loopt en snel even wil passeren terwijl u uw jas aan doet.

 

Een ander heel herkenbaar fenomeen is dat beginnende hoortoesteldragers enorm moeten wennen aan hoe hun eigen stem versterkt klinkt. Dat is nu verleden tijd! De ‘Own Voice Processing’-techniek herkent het verschil tussen uw eigen stem en die van anderen. Dat zorgt ervoor dat u stem blijft klinken zoals u dat gewend bent. Dat biedt een prettige, natuurlijke hoorbeleving!

Net zoals de voorgaande modellen bevatten deze hoortoestellen ook Bluetooth-connectiviteit. Zo kan u steeds telefoongesprekken, uw favoriete muziek en TV-programma  rechtstreeks naar uw hoortoestellen streamen. Zonder dat u hierbij naar het batterijverbruik hoeft te kijken want deze toestellen zijn uiteraard ook oplaadbaar verkrijgbaar!

Bent u benieuwd geworden? Maak nu een afspraak en kom alles te weten over deze innovatieve technologie. Deze hoortoestellen zijn oplaadbaar en zowel in het oor als achter het oor te dragen.  Hierdoor kunnen ze bij zowat alle gehoorverliezen aangemeten worden: gaande van een licht tot ernstig gehoorverlies.

Contacteer ons:
Mechelsesteenweg 198C – 2018 Antwerpen – 03 216 06 00
info@doudelet.be

Hoorcentrum Doudelet