BHM lanceerde recent hun gloednieuwe beengeleidingssysteem. Guillaume, productspecialist van BHM, heeft deze op 8 juni voor de eerste keer in België bij ons in het hoorcentrum aangepast en dat vinden we een hele eer!

Het nieuwe systeem heet de Contact Forte. Het grote voordeel ten opzichte van de hoorbrillen is dat horen en zien van elkaar wordt losgekoppeld. Zo kan bijvoorbeeld bij het dragen van een mondmasker de bril snel aandampen. Bij het uitzetten van de bril, hoort men ook niet meer. Dat is vervelend!
Het dragen van een bril kan soms als lastig ervaren worden door mensen dit niet of niet permanent een bril dragen (bv. een leesbrilletje of zonnebril). Deze struikelblok wordt overwonnen door het nieuwe hoorsysteem!

De Contact Forte is namelijk een trilblokje dat via een speciale pleister op de huid achter het oor gekleefd wordt. Op deze manier gedragen is het vergelijkbaar met een BAHA maar hoeft men geen operatie te ondergaan.
Een tweede optie is om het te dragen in combinatie met een haarband. Zo blijft het trilblokje stevig op het mastoïd zitten.
Daarom is de Contact Forte een zeer geschikte hooroplossing voor baby’s, kinderen en actieve volwassenen.

Maar ook op technologisch vlak heeft de Contact Forte enkele troeven ten opzichte van een hoorbril.
Door het verbreden van het frequentiebereik, is de geluidskwaliteit enorm toegenomen.
Omdat het apparaatje uit één solide geheel bestaat, is het ook water- en zweetbestendig. Dit is handig voor mensen die graag sporten of buiten vertoeven.
Daarnaast beschikt de Contact Forte nog over Bluetooth.
Dit komt van pas wanneer u via de BHM Smart Control App de geluidsinstellingen wil aanpassen aan uw omgeving. Maar bijvoorbeeld ook om muziek te streamen.

Samengevat: de Contact Forte biedt u een verbeterde technologie, betere gebruiksvriendelijkheid en comfortabele pasvorm. Het is het meest moderne en robuuste beengeleidingssysteem!

Hoorcentrum Doudelet