Soorten

Hoortoestellen: onopvallend of zelfs onzichtbaar!

Hoorcentrum Doudelet is gespecialiseerd in de kleinste hoortoestellen ter wereld. Ze zijn onopvallend te dragen achter het oor maar ook uiterst discreet in de gehoorgang. Onzichtbaar! Niemand ziet dat u hoortoestellen draagt. Vergeet die grote, lelijke gehoorapparaten van vroeger. Er zijn nu mini-oorcomputers! Met een natuurgetrouwe weergave van spraak en muziek. U bent altijd verzekerd van een superieur geluid. Hoorcentrum Doudelet volgt de meest recente innovaties en levert alle hoortoestelmerken.

Onzichtbaar in het oor (IHO)

Een in-het-oor-toestel wordt op maat gemaakt en past daarom precies in de contouren van uw gehoorgang.
Zeer discreet en onopvallend te dragen. Dankzij nieuwe beluchtingstechnieken wordt het oor niet afgesloten waardoor alle geluiden, stemmen en muziek volkomen natuurlijk klinken.

Het meest geavanceerd is het CIC en IIC-systeem (Completely in Canal en Invisible in Canal).
Deze toestellen zijn zeer klein en passen helemaal in de gehoorgang. Hoorcentrum Doudelet is één van de weinige hoorcentra in Vlaanderen die zich wist te specialiseren in deze onzichtbare in-het-oor-toestellen. Deze hoortoestellen bevatten de meest geavanceerde techniek op hoorgebied en zijn volledig onzichtbaar te dragen.

De in-het-oor toestellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: van transparant, glanzend en opvallend tot discrete huidskleuren.

Uiterst discreet achter het oor (AHO)

 

Hoortoestellen die achter het oor gedragen worden, zijn het meest bekend.
Een modern AHO-toestel is echter niet te vergelijken met die plastic, bruine kastjes van vroeger.
De nieuwste apparaten zijn zo klein dat ze nauwelijks opvallen. Maar de prestaties zijn groots!
De nieuwste technologie bootst zelfs de akoestische werking van de oorschelp na waardoor u nog beter kunt vaststellen uit welke richting het geluid precies komt.

Er zijn verschillende types AHO-toestellen:

  • Zo kan het versterkte geluid bijvoorbeeld via een op maat gemaakt oorstukje in het oor geleid worden.
  • U kan ook kiezen voor een zogeheten open aanpassing met een ultradun slangetje. Dit sluit het oor niet af en dat geeft een aangenaam, vrij en open gevoel. De geluiden die u nog wel goed hoort, komen onbelemmerd door en worden daardoor geheel natuurlijk verwerkt.
  • Er is ook een LIHO-uitvoering (Luidspreker In Het Oor) waarbij de luidspreker niet in het toestel zelf zit maar in de gehoorgang.

De achter-het-oor toestellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: van glanzend en opvallend tot discrete haartinten.

Relevante pagina’s

Merken | Oplaadbaar | Binauraal horen

 

Weet u hoe goed u hoort?

 

Hoorcentrum Doudelet