Proefperiode

Gratis hoortest

Bij geringe twijfel omtrent uw gehoor kan u steeds bij ons terecht voor een gratis hoortest.
Indien hieruit een verminderd gehoor blijkt, kan er een afspraak gemaakt worden bij een NKO-arts. Deze zal u verder onderzoeken en de diagnose met u bespreken.
Wanneer het gehoorverlies meer dan 40dB bedraagt, zal er een voorschrift genaamd ‘bijlage 17’ meegegeven worden. Op basis van dit voorschrift zal later de tussenkomst van uw mutualiteit aangevraagd worden.

Persoonlijk advies bij keuze hoortoestel

Aan de hand van het audiogram worden alle mogelijkheden van bepaalde types hoortoestellen besproken.
Er is een uitgebreide keuze: u kan een toestel achter het oor dragen of zelfs in de gehoorgang. Welk toestel voor u het beste is, hangt af van de ruimte in de gehoorgang en de aard van het gehoorverlies. Daarnaast spelen uw eigen voorkeur en uiteraard uw budget ook een rol.
Wij zetten alles voor u op een rijtje zodat u een goede afweging kunt maken. Want uiteindelijk gaat het om úw gehoor.

Wanneer u een toestel gekozen heeft, maken we een afdruk van uw oor en kan het toestel besteld worden.

Nauwkeurige afstelling

In overleg werden de meest geschikte hoortoestellen gekozen waarna deze volledig computermatig worden ingesteld op basis van de meest nauwkeurige testen die de complexe werking van uw gehoor in kaart brengen. Daarna wordt u ook uitvoerig ingelicht over het gebruik zodat u de toestellen zelfstandig kan manipuleren.
Dit is het begin van de proefperiode waarin u zich laat overtuigen van de vele voordelen in alledaagse leefsituaties en u opnieuw geniet van geluid, muziek, televisie, groepsgesprekken en alle andere situaties die voor u belangrijk zijn.
Gedurende deze proefperiode wordt u nauwgezet opgevolgd en indien nodig worden de toestellen fijngeregeld op basis van uw bevindingen.

Zonder administratieve bekommernissen

Weer goed kunnen horen verbetert de levenskwaliteit. Met alle vijf de zintuigen! U geniet opnieuw van alledaagse luistersituaties en voelt zich zelfverzekerder.
Pas wanneer u helemaal tevreden bent, wordt de proefperiode afgerond en zal er overgegaan worden tot aankoop.
Hoorcentrum Doudelet doorloopt het gehele administratieve traject voor u en zorgt voor de nodige goedkeuringen. Er wordt standaard via het derdebetalersysteem gewerkt waardoor u enkel de eigen bijdrage hoeft te betalen.

5 jaar garantie en service

Omdat uw gehoor, wensen of leefsituatie kunnen veranderen kan u steeds terecht voor een bijregeling of onderhoud.
Dit in combinatie met een half jaarlijkse controle voorkomt dat de apparaten in de schuif belanden en u van een superieur geluid kan blijven genieten.

Relevante pagina’s

Vergoedingen | Dienstverlening | Hoorhulpmiddelen

 

Weet u hoe goed u hoort?

 

Hoorcentrum Doudelet