Proefperiode

Wij werken samen met alle mutualiteiten

Hoortoestellen bestaan in allerlei soorten, maten en prijsklassen.
Hoorcentrum Doudelet is van mening dat iedereen het recht heeft om goed te horen. Daarom is er voor elk budget een kwalitatieve hooroplossing voor handen.
Zo vormt het kostenplaatje niet langer een struikelblok en ligt een goed gehoor voor iedereen binnen handbereik.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om via uw mutualiteit een tussenkomst aan te vragen. Om op deze tussenkomst aanspraak te kunnen maken, moet een minimum aan gehoorverlies aangetoond worden door uw NKO-arts.

Hoorcentrum Doudelet zal het gehele administratieve proces voor u doorlopen zodat u geen bekommernissen heeft hieromtrent. Daarnaast wordt er standaard het derdebetalersysteem gehanteerd waardoor u enkel de eigen bijdrage hoeft te betalen.

Jonger dan 18 jaar

Voor kinderen en jongeren worden aparte voorwaarden opgelegd.
Het gehoorverlies wordt aangetoond door de NKO-arts die een voorschrift meegeeft. Op basis van dit voorschrift zal later de tegemoetkoming aangevraagd worden.
Gezien het belang van een goed gehoor voor de verdere ontwikkeling van kinderen en jongeren, werd de vernieuwingstermijn verlaagd naar 3 jaar.
Dit betekent dat er om de 3 jaar nieuwe tegemoetkoming aangevraagd kan worden.
Daarnaast wordt er een verhoogde terugbetaling toegekend. Deze bedraagt voor een monofonische aanpassing (1 hoortoestel) €1136,11 en loopt op tot €2250,37 voor een stereofone aanpassing (2 hoortoestellen) .

Volwassenen

Bij volwassenen wordt er tevens terugbetaling toegekend op basis van het voorschrift van de NKO-arts waaruit een verlies van minimum 40dB blijkt.
De vernieuwingstermijn bedraagt 5 jaar, dat wil zeggen dat u na 5 jaar opnieuw recht heeft op tussenkomst.
De vergoeding van uw mutualiteit bedraagt €666 bij een monofonische aanpassing (1 hoortoestel) en € 1318,27 bij een stereofonische aanpassing (2 hoortoestellen).
Natuurlijk kan u ook bij ons terecht zonder dat u aanspraak maakt op tussenkomst van de mutualiteit. De technologische ontwikkelingen gaan immers zo razendsnel vooruit dat u misschien sneller dan de vernieuwingstermijn beter wil verstaan.

Relevante pagina’s

Dienstverlening | Hoorhulpmiddelen | Soorten

 

Weet u hoe goed u hoort?

 

Hoorcentrum Doudelet