Starkey Livio Edge AI: zoveel meer dan een hoortoestel

Het was een ware revolutie binnen de hoorbranche: de introductie van de eerste healthable, het slimme hoorapparaatje dat dankzij artifical intelligence zoveel meer functies kreeg dan het standaard hoortoestel. Deze revolutie was toe te schrijven aan de Starkey Livio AI, bekroond door TIME magazine tot een van de beste uitvindingen van 2019. En dat toestel is nu nog beter geworden!

De Livio Edge AI-hoortoestellen zijn niet alleen maar uitstekende hoortoestellen. Combineert u deze hoorapparaatjes met een app op uw GSM, dan krijgt u zoveel meer interessante functies. Hoe dit allemaal kan? Deze hoortoestellen zijn de eerste met ingebouwde sensoren.

U bent het vast wel gewend dat u een hoortoestel kan bedienen door er eenvoudig met de vingertoppen op te tikken, maar nu kan dat veel eenvoudiger door zachtjes commando’s uit te spreken. “Zet mijn hoorapparaatjes een beetje luider” is voldoende, geen gepruts meer met kleine knopjes.

De hoortoestellen zetten zich ook automatisch uit wanneer u deze uit uw oor haalt. Geen gedoe meer om de batterijlade open te zetten en de batterij te laten vallen. Dat vervelende gepiep als de hoorapparaatjes op tafel liggen is geschiedenis.

Door een rechtstreekse verbinding met uw smartphone kan u steeds ten rade gaan bij uw Google Assistent. Bent u nieuwsgierig naar het laatste nieuwtje of het weer voor u de deur uit gaat? Door stemcommando’s hoort u het antwoord meteen in uw hoortoestellen! “Wat voor weer wordt het vandaag?” en u zal nooit meer spijt hebben dat u de paraplu toch thuis heeft laten liggen.

Via diezelfde verbinding beschikt u eveneens over een vertaalfunctie. Zo kan u ook steeds gesprekken aangaan met mensen die een vreemde taal spreken. U hoort de vertaling van het gesprek rechtstreeks in uw hoortoestellen. Fantastisch toch dat u vlot Russisch verstaat?

Tenslotte kan u ook herinneringen inplannen in uw hoortoestellen. Dat is bijvoorbeeld handig om bepaalde afspraken of medicatie niet te vergeten.

Een enorm voordeel van deze healthable is dat het ook de lichamelijke activiteit kan bijhouden. Door de ingebouwde 3D bewegingsdetectoren heeft het hoortoestel eenzelfde functie als bijvoorbeeld de Fitbit activity tracker. Iedereen weet dat veel bewegen belangrijk is, maar soms kunnen we toch een kleine reminder gebruiken om ons hiervan bewust te worden. U stelt uw eigen doelen in en wordt uitgedaagd om deze te behalen. Meer mag natuurlijk altijd!

Een bijkomend pluspunt van deze bewegingsdetectoren is dat het hoortoestel over een valdetectie beschikt. U kan in de app één of meerdere contactpersonen ingeven. Wordt er een val gedetecteerd, zullen deze personen geheel automatisch een waarschuwingsbericht ontvangen met de precieze coördinaten vanwaar de hoortoesteldrager zich bevindt. Dit is vooral handig voor mensen die geen alarmsysteem willen dragen of hun ketting/armband weleens vergeten. Zo bent u steeds gerust.

Dit is een korte opsomming van de belangrijkste mogelijkheden maar de lijst met voordelen is nog veel langer. Bovendien komt Starkey opnieuw met een wereldprimeur: hun op maat gemaakte in het oor toestellen zijn nu ook oplaadbaar! Daardoor kan u nu ook met een apparaatje in het oor van alle bovenstaande voordelen genieten zonder constant van batterijen te hoeven wisselen. Dat is ongezien!

Bent u benieuwd geworden? Maak nu een afspraak en kom alles te weten over deze fantastische technologie. Deze hoortoestellen zijn oplaadbaar en zowel in het oor als achter het oor te dragen.  Hierdoor kunnen ze bij zowat alle gehoorverliezen aangemeten worden: gaande van een licht tot ernstig gehoorverlies.

Hoorcentrum Doudelet