Het is best verrassend hoeveel cliënten er tijdens een controle afspraak vertellen hoe het dragen van hoortoestellen niet enkel hun gehoor, maar ook hun levensstijl heeft veranderd. Ze zijn meer ontspannen en kunnen meer genieten van sociale activiteiten. Dat is natuurlijk superfijn om te horen! Maar hoe kan dat?

De combinatie van nieuwe technieken, verder verfijnde algoritmes en krachtigere computers maakt dat spraak extra wordt uitgelicht en duidelijker wordt versterkt. Hierdoor is het gemakkelijker om gesprekken te kunnen volgen, ook in een rumoerige omgeving.
Doordat er minder misverstanden ontstaan, gaat u zich zelfverzekerder voelen en actiever aan gesprekken deelnemen. Het zorgt er bovendien ook voor dat u meer gefocust naar een gesprekspartner kan luisteren en hierdoor meer zal onthouden van het gesprek.

Dit geldt ook voor lawaaierige situaties omdat de focus op spraak ligt. In tegenstelling tot oudere technieken blijven de omgevingsgeluiden wel hoorbaar. Het contrast tussen beide geluiden zal vergroot worden waardoor u toch de betrokkenheid met de omgeving blijft behouden en u zich ook gemakkelijker kan concentreren op wat er echt toe doet.

Deze manier van geluidsbewerking sluit bij de natuurlijke manier aan waarop onze hersenen geluid verwerken. Daarom kost het u minder luisterinspanning om het gesprek te kunnen volgen. Hierdoor houdt u op het einde van de dag meer energie over die u aan andere plezierige activiteiten kan besteden.

Wil u ook meer energie overhouden op het einde van de dag en weer zorgeloos kunnen genieten van sociale activiteiten? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende proefperiode!

03 216 06 00     |     Mechelsesteenweg 198 C – 2018 Antwerpen

Hoorcentrum Doudelet